KIERROS VIROSSA – MATKALLA HAAPSALUUN

Padisen luostari Viro, Padise Monastery Estonia

Kesän Vironkierros jatkuu, ja Tallinnasta matkataan kohti Haapsalua.

Matkalla poikkesimme upeaan ja historiallisesti tärkeään Padisen luostariin (noin 50 km Tallinnasta), jonka perustivat 1300-luvulla sisteriläismunkit. Luostarin sisälle pääsi vapaasti kiertelemään ja kiipeämään epätasaisia portaita ylös torniin asti. Ja tämä kohde ei todellakaan ole liikuntaesteisille (tai pikkulapsille), sen verran avonaisia ja suojaamattomia syvennykset ja ikkunat olivat….
Upea kohde muuten!

Padisen luostari Viro, Padise Monastery Estonia

Padisen luostari Viro, Padise Monastery Estonia

Seuraavaksi saavuttiinkin Haapsaluun, jonka keskusta hurmaa suloisilla pastelliväreillä ja kodikkuudellaan. Keskuskadulta löytyy kauniita ja persoonallisia pieniä myymälöitä, kahviloita ja terasseja.

Haapsalu Viro

Haapsalu Viro

Haapsalu Viro

Kaupungin keskustaa elävöittää 1200- luvulla perustettu Piispanlinna, joka on yksi Viron parhaiten säilyneistä linnoituksista. ”Rauniohulluna” tämänkin linnoituksen joka nurkka piti tutkia 🙂

Haapsalu Viro

Haapsalu Viro

Sokerina pohjalla vielä Haapsalun huippukaunis rautatieasema, joka nykyisin toimii enää rautatiemuseona. Sen ratapiha on täynnä kauniin ruostuneita ja patinoituneita veturi- ja junavanhuksia.
Juuri käyntimme aikaan asemalla oli virolaisen elokuvan kuvaukset käynnissä, ja vanhat autot ja historiallisiin asuihin pukeutuneet näyttelijät toivat paikkaan vielä makeemman tunnelman.
Olipa hyvä ajoitus!

Haapsalu Viro

Haapsalu Viro, train

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s